PIŠKOTKI

Rempire Media d.o.o., Ulica Rose Luxemburg 41, 2000 Maribor, Slovenija, Davčna številka: SI 87975726, Matična številka: 9251065000, info@rempire-media.com (v nadaljevanju ‘mi’) na svoji spletni strani uporablja piškotke in podobne tehnologije, ki omogočajo uporabniško izkušnjo in pridobivanje podatkov.

Ta politika piškotkov vsebuje vse informacije o tem katere piškotke uporabljamo, za kaj jih uporabljamo in kako lahko sami urejate nastavitve le teh na naši spletni strani.

Za kakršnekoli informacije v zvezi z uporabo spletnih piškotkov, smo vam na voljo na: info@rempire-media.com

Kaj so piškotki?

So majhne besedilne datoteke, ki se ob obisku naše spletne strani shranijo na vašo napravo. Piškotki opravljajo različne funkcije, ki so podrobneje opredeljene spodaj. Piškotke lahko na vašo napravo naložimo mi ali tretje osebe.

Piškotki se glede na funkcijo delijo na: nujne, analitične in oglaševalske.

Glede na to, kdo jih namesti na vašo napravo pa se delijo na: t.i. lastne piškotke (te naložimo mi sami) in na piškotke tretjih oseb (te naložijo tretje osebe).

Katere piškotke uporabljamo?

1. Nujni piškotki

So tisti, brez katerih naša spletna stran ne more delovati. 

Nujni piškotki vas kot uporabnika naše strani ne morejo identificirati, temveč se naložijo zgolj z razlogom pravilnega prikazovanja spletne strani. 

Konkretno uporabljamo naslednje nujne piškotke:

– cc_necessary
– cc_analytics

Ti piškotki so vedno aktivni, lahko pa jih izključite z izbiro ustreznih nastavitev v brskalniku. Izbris nujnih piškotkov lahko povzroči omejeno delovanje spletne strani oziroma onemogoči nekatere funkcije za prikazovanje spletne strani. Ti piškotki imajo trajanje malenkost manj kot 365 dni. .

2. Analitični piškotki

So piškotki, ki nam povedo, kako uporabniki uporabljate našo spletno strani, kolikšen je obisk naše strani in katere vsebine so najpogosteje obiskane.

Uporabljamo naslednje analitične piškotke:

__utma
__utmb
__utmc
__utmz

Analitični piškotki, nam omogočajo izdelavo analiz, na podlagi katerih bolje razumemo delovanje spletne strani ter jo lažje prilagodimo, za boljšo uporabniško izkušnjo.

Ti piškotki merijo naslednje parametre na spletni strani:

● Podatek o lokaciji dostopa do spletne strani,
● Podatek o času dostopa do spletne strani,
● Podatek o trajanju časa uporabe,
● Podatek o tem kateri deli strani so največ obiskani,
● Podatki o številu obiskov spletne strani,
● Podatek o hitrosti prenosa spletne strani…

Analitični piškotki se bodo naložili v kolikor se boste z uporabo le teh strinjali. Te piškotke lahko vedno izklopite v okviru našega orodja za nastavitev piškotkov. Dodatno pa lahko izbrane piškotke izbrišete v svojem brskalniku. Ti piškotki imajo tranjanje do 2 leti.

3. Oglaševalski piškotki

So piškotki, ki nam omogočajo, da naše oglase prilagodimo vašim zanimanjem.

Ti piškotki zbirajo:

● Informacijo o vaši aktivnosti na spletu,
● Informacijo o vaši uporabi naše spletne strani,
● Podatke o vaši napravi ( IP naslov, MAC naslov, informacija o napravi in brskalniku).

Na podlagi zgornjih informacij se ustvari vaš uporabniški profil, s katerim lahko ponudimo vam zanimive oglase. Hkrati pa z uporabo oglaševalskih piškotkov preprečimo, da bi se oglasi ponavljali. Ti piškotki, tudi omogočajo, da vam in vam podobnim uporabnikom ponudimo oglase na socialnih omrežjih.

Oglaševalski piškotki se bodo naložili, v kolikor se boste z uporabo le teh strinjali. Te piškotke lahko vedno izklopite v okviru našega orodja za nastavitev piškotkov. Dodatno pa lahko izbrane piškotke izbrišete v svojem brskalniku.

Nastavitve piškotkov

Nastavitve piškotkov lahko uredite v svojem brskalniku. Opozarjamo vas, da je v tem primeru potrebno urediti nastavitev piškotkov za posamezen brskalnik, ki ga uporabljate.

Prav tako je mogoče, da boste zaradi nadgradnje brskalnika ali drugih posodobitev morali ponovno nastaviti izbrane nastavitve piškotkov.

Dodatne informacije o tem kako uredite piškotke v posameznem brskalniku, se nahajajo tudi v okviru nastavitev brskalnika.

Katere podatke pridobimo s strani piškotkov in za katere namene jih uporabljamo?

S pomočjo piškotkov zbiramo določene informacije o vas, ki nam omogočajo, da bolje razumemo delovanje naše spletne strani in jo prilagodimo za uporabo določenih funkcionalnosti ali pa vam ponudimo vam prilagojene oglase in preprečimo ponavljanje tistih, ki ste jih že videli.

V te namene zbiramo:

● Podatke o vas: podatki o brskanju
● Podatke o vaši napravi: IP naslov, MAC številko, nastavitev privzetega brskalnika.

Koliko časa hranimo informacije, ki jih pridobimo od piškotkov?

Informacije, zbrane s pomočjo piškotkov hranimo do preklica vaše soglasja. Podatke za potrebe statističnih analiz anonimiziramo – identifikacija ni mogoča.

Katere pravice imate na voljo?

Glede obdelave osebnih podatkov, ki jo izvajamo s piškotki imate enake pravice, kot pri generalni obdelavi osebnih podatkov. Vse pravice in način upravičenja le teh, so opredeljeni v naši politiki zasebnosti.

Sprememba te politike

Pridržujemo si pravico, da to politiko kadarkoli spremenimo. Veljavna različica politike piškotkov vam je vedno na voljo na: https://rempire media.com/politika-piskotkov/

Kontakt

Za kakršnakoli vprašanja glede te politike se lahko vedno obrnete na: info@rempire-media.com